Geschiedenis BOIS JUMEL 

Le Bois Jumel werd in 1981 opgericht onder de naam "CAT" (Centre d'Aide par le Travail). Het heeft als doel de sociale en professionele integratie van gehandicapte werknemers te bevorderen door middel van aangepaste economische activiteiten die door de instelling worden geproduceerd. 

De traditionele activiteit van het onderhoud van groenvoorzieningen is vanaf het begin gestart, maar de bekendheid van CAT Le Bois Jumel (die ESAT - Etablissement et Service d'Aide par le Travail is geworden) is vooral gebaseerd op de melkjams, waarvan de productie in 1985 is begonnen, in 1992 hebben ze vruchtenjams met honingsmaak toegevoegd aan hun assortiment. 

Le Bois Jumel jams 

(erkende werkplaats FR 56-033-505 CE en Bio FR-BIO-01) 

Meer dan 25 jaar geleden heeft onderzoek in verband met de doelstelling om de waarde van onze melkproductie te verhogen, geleid tot de ontwikkeling van een nieuw proces: we hebben de productie van de melkjam opnieuw uitgevonden. Dit proces heeft ons in staat gebracht om als een van de eersten deze gezonde, natuurlijke en zeer roomige jam op de markt te brengen. Rijk aan melkeiwitten en calcium, het wordt gemaakt zonder conserveringsmiddelen of kleurstoffen. De optimale houdbaarheidsdatum is 3 jaar.  

Een paar jaar later, toen we een assortiment wilden ontwikkelen voor onze activiteit van zoete specialiteiten, bleef het idee om fruit en honing te combineren. Het mengsel van fruit, suiker en honing (slechts 10% van honing om aan het product een lichte smaak te geven) bracht ons een nieuwe bijzonderheid in de wereld van de jams 

Al snel werd onze knowhow erkend: in 1994 en 1995 behaalden we de "Ruban Bleu Intersuc" en de "Lauriers d´Or Européens" titels voor "melk- en vruchtenjams met honingsmaak".  

De kwaliteit en de originaliteit van onze producten zijn nog steeds actueel, zoals blijkt uit ons succes in 2007 in Quiberon, waar we de prijs "Trophées de la Gastronomie Bretonne" ontvingen, die door het publiek werd toegekend in de categorie "Les Saveurs Bretonnes à découvrir" voor "de Guérande-zouten botermelkjam".  

Recent is de wens geweest om onze assortiment een milieuvriendelijke draai te geven. Wat ons geleid heeft om BIO vruchtenjams op de markt te brengen.

 

Le Bois Jumel vleeswaren 

(erkende werkplaats FR 56-033-003 CE en Bio FR-BIO-01)   

Oorspronkelijk was de werkplaats gespecialiseerd in het kweken en verwerken van everzwijnen. 

Sinds de integratie in de Ateliers le Bois Jumel in 2003 worden de producten nog steeds gemaakt van everzwijnen, maar we hebben ons assortiment uitgebreid tot de productie van wild, rundvlees (onze beroemde fricassee van Bretonse Pens), varkensvlees, vervolgens eend in 2009 (met inbegrip van foie gras d'Armorique), en het jaar daarop tot de productie van kip en konijn, met hetzelfde respect voor de traditie.  

Koude en warme sauzen, bestemd voor de begeleiding van zeevruchten en vleesgerechten, vervolledigen het aanbod.  

"Kwaliteit en originaliteit van de producten" is altijd ons motto: in 2006 hebben we in Quiberon de prijs "Trophées de la Gastronomie Bretonne" ontvangen, die door het publiek wordt uitgereikt in de categorie "Les Saveurs Bretonnes à découvrir" voor "de everzwijnterrine met kastanjes".  

Net als in de jamwerkplaats zijn we vastbesloten om onze milieuvriendelijke aanpak te accentueren, waardoor we in 2011 een complementair assortiment biologische vleeswaren op de markt hebben gebracht. 

Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.
Your Dynamic Snippet will be displayed here... This message is displayed because you did not provided both a filter and a template to use.